In de tuin werken we heel graag met cortenstaal. Cortenstaal is een staallegering waarbij het metaal roest en deze roestlaag de bescherming vormt voor het onderliggende materiaal. Het grote voordeel in de tuin is dat het heel natuurlijk oogt.

Een gesmeed afdakje aan de voordeur, een brievenbus, een ambachtelijk vervaardigde serre of een veranda op maat, wij maken ze in alle vormen.

In plaats van een haag kunnen we een afscheidingswand in cortenstaal plaatsen.

Geleiding voor klimplanten of leifruit, eenvoudige tuinsculpturen, windwijzers of zonnewijzers, bloembakken of bloembakhouders, hekwerk en BBQ-oplossingen. Tafel en stoelen of banken nodig voor buiten? Zelfs voor tuinmeubilair zit u goed bij ons. Telkens bekijken we samen wat het best bij uw tuin past.

Ambachtelijk met zorg gesmeed traliewerk kan in verschillende stijlen: modern, klassiek, Art-Nouveau, ... Het sierlijke smeedwerk zal uw ramen beveiligen zonder dat u een gevangenisgevoel krijgt, integendeel, het is een opwaardering van de gevel.

Het handgesmeed traliewerk wordt meestal met chemische verankering bevestigd, wat het moeilijk maakt om het te demonteren. Soms wordt het vast geschroefd met eenrichting schroeven. Daar het smeedwerk gemetalliseerd en gepoedercoat wordt is er weinig of geen onderhoud nodig.

We maken ook uithangborden volledig in smeedwerk of met belettering in vinyl. Reclameteksten in ijzer, koper, inox of cortenstaal gesmeed geven een meerwaarde aan de boodschap. We kunnen ook een persoonlijk fietsenrek of reclamepaneel verzorgen. 

In onze smidse worden ook regelmatig restauraties uitgevoerd. Met veel zorg wordt het loszittende roest verwijderd door bikken en zandstralen. Verdwenen elementen worden gesmeed of opnieuw gegoten als dit nodig is. Te diep ingeroeste delen worden vervangen of opgelast. Gesloten plaatwerk wordt opengemaakt en met roestomvormer behandeld. Verplooide delen worden warm gerecht. Drijfwerk wordt zorgvuldig gekopiëerd. Na metallisatie wordt het geheel gepoederlakt of in een grondlaag gezet. Wanneer er nog glas moet gemonteerd worden of bij plaatsing niet kan gegarandeerd worden dat de eindlaag ongeschonden blijft, zal de eindlaag met de hand aangebracht worden, wat het voordeel heeft dat het er authentieker uitziet.

We hebben ook de mogelijkheid om de typische gietijzeren balkons te restaureren of te vernieuwen. We kunnen de bestaande elementen opnieuw laten gieten, gegoten oude elementen herstellen doen we normaal niet omdat het laswerk veel kans heeft nadien te breken of er op andere plaatsen spanningsbreuken ontstaan. We bekijken samen wat mogelijk is en geven steeds eerlijk advies over het project. We kunnen ook verschillende modellen aanbieden om volledig nieuwe balkons met een vintage look te maken.

We maken heel graag gesmeed beslag. We hebben een paar modellen handgesmede klinken die we standaard gebruiken in onze deuren en hekken maar we kunnen ze ook naar uw wens en model leveren. Scharnieren smeden we in alle maten en modellen, evenals grendels, deurtrekkers, spion-roostertjes, bel-trekkers, muurankers, topbekroningen, windwijzers enz.

Meer artikelen...

SMEDERIJ
De Bruyn

Wij gebruiken cookies om deze website te vebeteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.