SMEDERIJ
De Bruyn

In de tuin werken we heel graag met cortenstaal. Cortenstaal is een staallegering waarbij het metaal roest en deze roestlaag de bescherming vormt. Het grote voordeel in de tuin is dat het heel natuurlijk oogt.

Een afdakje aan de voordeur, een serre of een veranda, wij maken ze in alle vormen.

In plaats van een haag kunnen we een afscheidingswand in cortenstaal plaatsen. Klimgeleiding voor uw klimplanten of uw leifruit, eenvoudige tuinsculpturen, windwijzers of zonnewijzers, bloembakken of bloembakhouders, hekwerk en BBQ-oplossingen, zelfs voor tuinmeubilair hebben we tal van oplossingen. Ook een mooie brievenbus kunnen we voor u maken

Traliewerk met zorg gesmeed, modern, klassiek of in Art-Nouveau, kan uw ramen beveiligen zonder dat u een gevangenisgevoel krijgt, integendeel, het kan uw gevel opwaarderen.

Publiciteit

We maken ook uithangborden volledig in smeedwerk of met belettering in vinyl. Reclameteksten in ijzer, koper, inox of cortenstaal gesmeed geven een meerwaarde aan de boodschap. We kunnen ook een persoonlijk fietsenrek of reclamepaneel verzorgen. 

Restauratie

In onze smidse worden ook regelmatig restauraties uitgevoerd. Met veel zorg wordt het loszittende roest verwijderd door bikken en zandstralen. Verdwenen elementen worden nagesmeed of opnieuw gegoten als dit nodig is. Te diep ingeroeste delen worden vervangen of opgelast. Gesloten plaatwerk wordt open gemaakt en met roestomvormer behandeld. Verplooide delen worden warm gerecht. Drijfwerk wordt zorgvuldig nagemaakt. Na metallisatie wordt het geheel gepoederlakt of in een grondlaag gezet. Wanneer er nog glas moet gemonteerd worden of  bij plaatsing niet kan gegarandeerd worden dat de eindlaag ongeschonden blijft, zal de eindlaag met de hand aangebracht worden, wat het voordeel heeft dat het er authentieker uitziet.

We hebben ook de mogelijkheid om de typische gietijzeren balkons te restaureren of te vernieuwen. We kunnen de bestaande elementen opnieuw laten gieten, gegoten oude elementen herstellen doen we normaal niet omdat het laswerk veel kans heeft nadien te breken of er op  andere plaatsen spanningsbreuken  ontstaan.

We kunnen ook verschillende modellen aanbieden om volledig nieuwe balkons met oude look te maken.

Beslag

We maken heel graag gesmeed beslag. We hebben een paar modellen klinken die we standaard gebruiken in onze deuren en hekken maar we kunnen ze ook naar uw wens en model leveren. Scharnieren maken we in alle maten en modellen, evenals grendels, deurtrekkers, spion-roostertjes, bel-trekkers, muurankers, topbekroningen, windwijzers enz.

Meer artikelen...

Wij gebruiken cookies om deze website te vebeteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.
Meer informatie Ik begrijp het