fbpx

Een smeedijzeren hek, poort, deur of afsluiting is het visitekaartje van uw domein. Het is het eerste wat bezoekers zien. De stijl bepaalt de sfeer en boodschap die u wil meegeven. We maken onder andere smeedijzeren hekwerk dat volledig opgaat in de omgeving. Hiervoor smeden we versieringen die aan de natuur ontleend zijn. Bijvoorbeeld acanthusbladeren: typische versieringen waarvoor een distel model heeft gestaan. Een krul is in oorsprong een rank die zich vertakt naar een volgende rank. Ook bladeren van allerhande bestaande en onbestaande planten inspireren ons.

Gesmeed hekwerk buitenshuis behandelen we zodanig dat corrosie jarenlang geen kans maakt. Eerst wordt het werk gezandstraald, daarna gemetalliseerd en vervolgens gepoederlakt in de gewenste kleur. Maar corrosie kan net ook gebruikt worden als versiering of afwerking. Bijvoorbeeld hekkens in cortenstaal; deze staalsoort gebruikt de roestlaag als bescherming (zoals lood, zink, koper, brons enz.) Ook gesmeed staal dat met roestomvormer behandeld wordt kan de tand des tijds prima doorstaan. Hekwerk dat uit volmateriaal gesmeed is kan ook onbeschermd in de natuur staan. Na heel wat jaren kunnen sommige onderdelen wel een opknapbeurt gebruiken. Eventueel ingebrand met lijnolie en een jaarlijkse onderhoud kunnen deze stukken zelfs in hun typische zwarte kleur bewaard blijven.

Wij gebruiken cookies om deze website te vebeteren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.